Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 57 гостей.

Карта сайту

Фінальні зустрічі в межах проєкту «Харківські університети – формула вибору»

Теги: Наш Харків

 Під час весняних канікул понад 5 тисяч харківських старшокласників та педагогів стали учасниками загальноміської акції «Харківські університети – формула вибору». 

   Проєкт реалізовано з метою привернення уваги до відновлення унікального освітньо-наукового простору Харкова в умовах прифронтового міста та знайомства з багатою науковою спадщиною. Реалії часу змушують змінювати локації заради безпеки (заходи проводились у приміщеннях Харківського метрополітену та на базі закладів вищої освіти міста), проте бажання ділитися знаннями, навчатися й навчати майбутніх фахівців Харкова залишається незмінним, бо наша молодь повинна чітко бачити своє майбутнє в рідній країні та усвідомлено підходити до вибору професії.
   З 25 по 29 березня заклади вищої освіти міста долучились до проєкту та допомогли учасникам поринути в захопливий світ науки, технологій, інженерії, творчості, провести різноманітні експерименти, виконати цікаві завдання, взяти участь у майстер-класах, вікторинах та іграх,  відвідати музеї та виявити свої провідні якості під час тренінгів. 
   Завдяки представникам Харківського національного медичного університету учні в Метрошколі більше дізнались про переваги навчання в ХНМУ, змогли особисто взяти участь у наукових експериментах, розібратися, як правильно накладати турнікети, проводити легеневу реанімацію, маніпуляційні заходи, тобто здобули надзвичайно актуальні в сьогоднішніх реаліях знання та вміння. Крім того, молодь залюбки брала участь у  вікторинах і квестах та отримувала заохочувальні подарунки.
   30 корисних цікавих та корисних майстер-класів запропонувала команда фахівців Харківського національного університету радіоелектроніки. Учні ознайомились із перспективами вибору професій та з сучасними дослідженнями принципів функціонування та можливостей роботів, взяли участь у майстер-класах та воркшопах, wow-лекції та вікторині на основі квест-гри "Шалений Айтішник" тощо. Для учасників було підготовлено багато подарунків від ХНУРЕ та провідних ІТ компаній України NIX, Global logic, SoftServe, Харківського ІТ кластеру.
   Різноманітною та цікавою була програма і в Харківському національному університеті міського господарства імені О. М. Бекетова, фахівці та студенти якого ознайомили зі  спеціальностями та освітніми програмами закладу, продемонстрували сучасне обладнання, підготували для старшокласників цікаві візуальні презентації, майстер-класи, тренінги, ділові ігри, квести та вікторини.
   Директор Департаменту освіти Ольга Іванівна Деменко подякувала університетам за те, що вони відгукнулись на ініціативу та так щедро діляться своїми здобутками, зазначила, що такий захід для міста стане традиційним.
   Сподіваємось, що наша талановита харківська молодь за цей час змогла надихнутись атмосферою унікального освітньо-наукового простору Харкова, ознайомитись з тенденціями та перспективами розвитку закладів вищої освіти рідного міста, з перевагами та викликами різних професій. Заклади вищої та загальної середньої освіти вкотре отримали можливість налагодили комунікацію щодо пріоритету навчання учнівської молоді в університетах Харкова. Віримо, що позитивні емоції та враження, отримані від проєкту, вплинуть на вибір майбутньої професії, допоможуть нашій талановитій незламній молоді визначитись із місцем подальшого навчання в рідному місті та мотивуватимуть досягати нових висот у науці та творчості.
 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark