Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 41 гость.

Карта сайту

Загальноміська акція «Харківські університети – формула вибору»

Теги: Наш Харків

 Під час весняних канікул майже 4,5 тисячі харківських старшокласників та педагогів стали учасниками загальноміської акції «Харківські університети – формула вибору». 

   Проєкт реалізовано з метою привернення уваги до відновлення унікального освітньо-наукового простору Харкова в умовах прифронтового міста та знайомства з багатою науковою спадщиною. Реалії часу змушують змінювати локації заради безпеки (заходи проводились у приміщеннях Харківського метрополітену та на базі закладів вищої освіти міста), проте бажання ділитися знаннями, навчатися й навчати майбутніх фахівців Харкова залишається незмінним, бо наша молодь повинна чітко бачити своє майбутнє в рідній країні та усвідомлено підходити до вибору професії.
   27 та 28 березня 5 закладів вищої освіти міста долучились до проєкту та допомогли учасникам поринути в захопливий світ науки, технологій, інженерії, творчості, провести різноманітні експерименти, виконати цікаві завдання, взяти участь у майстер-класах, вікторинах та іграх,  відвідати музеї та виявити свої провідні якості під час тренінгів. 
   Незламна молодь Харкова мала змогу побачити, яким буде її студентське життя, дізнавшись більше про спеціальності, освітні програми, умови вступу та професійні перспективи від науково-педагогічних працівників Державного біотехнологічного університету. Майбутні студенти ознайомились з різноманітними аспектами біотехнологічної освіти та наукових досліджень, взяли участь у різноманітних майстер-класах, вікторинах, конкурсах, експериментах і дослідженнях від провідних викладачів і науковців університету.
   У Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця під час екскурсії старшокласники побачили роботу STEAM-лабораторії, дізнались про освітні програми закладу, відвідали низку тренінгів і майстер-класів про спеціальності майбутнього, мистецтво презентацій та публічних виступів, про булінг та кібербулінг.  
   Презентаційні виставки представників факультетів та навчально-наукових інститутів можна було переглянути в Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна, де старшокласникам та майбутнім абітурієнтам розповіли про переваги навчання в Каразінському, про особливості освітніх програм, продемонстрували досліди, наукові прилади, багаторічні здобутки. Кожен учень міг поспілкуватися зі Студентською радою, студентами, викладачами, деканами факультетів і директорами інститутів.
   Український державний університет залізничного транспорту підготував для учасників цікаві вікторини та розіграші, а також креативну презентацію основних спеціальностей, якими можна оволодіти, обравши навчання у цьому закладі вищої освіти. 
   У дні відкритих перспектив у ХГУ “Народна українська академія” майбутнім абітурієнтам запропоновано фентезі-квест з економіки успіху, квіз з англійської мови та тренінг “Сам собі психолог: секрети стресостійкості”. 
 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark