Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 11 гостей.

Карта сайту

Про проведення марафону «Присвята рідному місту»

Теги: Наш Харків

 Харків... Місто-герой. Місто інтелекту, натхнення та сили. Місто, з яким пов'язані наші мрії, плани та надії. Різний і рідний, квітучий і сучасний, єдиний і незламний – він живе у наших серцях. У кожного з нас є свої причини любити рідне місто та пишатись ним. Ця любов робить нас справжніми харків'янами. З 2016 року у великій харківській родині школярів та освітян є чудова традиція: з нагоди Дня міста зізнаватись у своїх почуттях Харкову, беручи участь у марафоні «Присвята рідному місту».

   Департамент освіти Харківської міської ради повідомляє про проведення в серпні 2024 року марафону «Присвята рідному місту». Запрошуємо школярів, вихованців позашкілля, батьків та педагогів долучитись до цієї традиції.
 
   Номінації цьогорічного марафону "Присвята рідному місту":
   1) "Серця, що б'ються в унісон". У цій номінації учасники можуть створити короткі відео (до 1 хвилини), у яких передадуть гордість харків'ян за своє місто, побажання рідному Харкову та мрії про наше світле мирне майбутнє в ньому. Формат – горизонтальне відео з розширенням .mp4, тривалістю до хвилини.
   2) "Теплі обійми Харкова". У цій номінації чекаємо на історії внутрішньо переміщених осіб, які через війну знайшли другий дім у Харкові, відчувають вдячність та любов до нашого міста. Формат – відео (горизонтальне, з розширенням .mp4, тривалістю до 3 хвилин) або текстовий супровід + фото з розширенням .jpg/.png (до 10 світлин).
   3) "Листи додому: з любов'ю до Харкова". Ця номінація для тих, хто через війну опинився за межами рідного міста та дуже сумує за ним. Чекаємо на звернення, у яких учасники висловлять свої почуття до рідного міста та найсвітліші спогади про нього. Формат – відео (горизонтальне, з розширенням .mp4, тривалістю до 2 хвилин) або .jpg/.png (до 10 світлин).
   4) "Знову вдома: теплі спогади". Просимо поділитись історіями тих, хто через війну опинився в інших містах або країнах, але через різні обставини вже повернувся до рідного Харкова. Розкажіть про свої відчуття повернення додому. Формат – відео (горизонтальне, з розширенням .mp4, тривалістю до 2 хвилин) або .jpg/.png (до 10 світлин).
   5) "Мелодії незламного Харкова". Чекаємо на авторські пісні про рідне місто або авторський фото- чи відеоряд видів Харкова під пісню, яка асоціюється в учасника з рідним Харковом (наголошуємо, що відео з інтернету надсилати не можна). Формат –  горизонтальне відео з розширенням .mp4. Обов’язково просимо зазначити автора. Якщо пісня не належить учасникові освітнього процесу, зазначити виконавця пісні та назву.
   6) "Харківська казка". Створіть казку про Харків та його дивовижних мешканців. Формат – відео (горизонтальне, з розширенням .mp4, тривалістю до 3 хвилин) або .jpg/.png (до 10 світлин).
   7) "Місто міцних духом: відвага і віра харків'ян". Життя триває всупереч всім труднощам – ідея цієї номінації. Створіть колаж малюнків або фотографій, які відображають різні аспекти життя харків'ян у ці важкі часи та демонструють незламність харків’ян. Формат – горизонтальне відео .mp4, до 2 хвилин або .jpg/.png.
   8) "Сила Харкова". Авторські героїчні комікси про харків’ян під час війни. Роботи мають показати відвагу та силу духу наших мешканців. Формат – горизонтальне відео .mp4, до 2 хвилин або .jpg/.png.
   9) "Дзеркало душі харків’ян" – фотографії, зроблені в серпні 2024 року, які передають почуття й емоції харків'ян до свого міста. Зробіть світлину поруч з улюбленим об’єктом у Харкові, на якій передаватиметься ваша любов до рідного міста та ваші емоції. Формат – .jpg/.png. Наприклад, на світлині усміхнена дитина складає руки у вигляді сердечка на фоні площі Свободи.
   10) “Маленькі герої великого міста”. Історії харківських школярів, які волонтерять під час шкільних канікул задля скорішого наближення нашої Перемоги та мирного життя в рідному місті.  Формат – відео (горизонтальне, з розширенням .mp4, тривалістю до 2 хвилин) або текстовий супровід+ фото з розширенням .jpg/.png (до 10 світлин).
 
   Просимо звернути увагу на те, що 
   1) матеріали мають відповідати меті та тематиці акції, бути актуальними, виконаними, сфотографованими та відзнятими протягом серпня 2024 року. Роботи з попередніх акцій, навіть аналогічних за змістом, не публікуватимуться в наших соціальних спільнотах;
   2) чітко просимо зазначати прізвище, ім’я (повне, не пестливі форми), вік, заклад освіти, клас/гурток, район закладу освіти; 
   3) роботи мають бути авторськими;
   4) роботи в межах цієї акції приймаються тільки індивідуальні (виняток – якщо у відео беруть участь члени однієї родини);
   5) технічні вимоги до робіт зазначені в номінаціях;
   6) у темі листа просимо написати тільки назву номінації.
 
   Запрошуємо долучитися до нашої ініціативи, надсилати матеріали на пошту kharkiv.challenges@ukr.net з 1 по 23 серпня 2024 року, розміщувати у своїх спільнотах із позначенням спільноти Департаменту освіти Харківської міської ради та хештегом  #Присвята_рідному_місту_2024
   За традицією, кращі роботи публікуватимуться в Telegram-каналах та сторінці Facebook Департаменту освіти протягом серпня.
   Марафон "Присвята рідному місту" – це можливість кожному з нас висловити свою любов до Харкова, поділитися своїми спогадами та мріями, показати всьому світу, яке в нас дивовижне місто та неймовірні люди. Приєднуйтесь до нас! Разом ми створимо щось неймовірне та незабутнє. Харків чекає на ваші історії та пісні, відео та фотографії, зізнання та побажання!

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark