Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 52 гостя.

Карта сайту

Проведено семінар «Формування критичного мислення в початковій школі. Секрети педагогічної майстерності вчителя НУШ»

Теги: Методична робота

 23 травня 2023 року Харківським центром професійного розвитку педагогічних працівників поведено онлайн семінар за темою «Формування критичного мислення в початковій школі. Секрети педагогічної майстерності вчителя НУШ». У заході взяли участь понад 40 педагогів закладів освіти Харкова. 

   Критичне мислення зараз є модним трендом в освіті. Про те, що його розвиток є одним з наскрізних завдань освітнього процесу, йдеться в Концепції нової української школи. Мислити критично означає вільно використовувати розумові стратегії та операції високого рівня для формулювання обґрунтованих висновків та оцінок, прийняття рішень.
   Про поняття критичного мислення, його принципи та прийоми, найуживаніші в початковій школі, розповіла Попова Л.В, консультант Центру. 
   У практичній частині семінару Ахметова Л.Ф., вчитель початкової школи Харківського ліцею № 89, лауреат міського конкурсу «Учитель року – 2023» провела майстер-клас «Використання креативних завдань для формування критичного мислення та розвитку творчих здібностей молодших школярів» для колег - учасників семінару, розкривши секрети педагогічної майстерності в застосуванні сучасних освітніх методів і прийомів щодо розвитку критичного мислення в початковій школі. Учасники семінару отримали багато знань і цікавих ідей для роботи з дітьми.  Майстер вміло активізувала творчу роботу учасників семінару, що створило умови для самовираження, емоційного піднесення, навчально-пізнавального інтересу вчителів та відчуття успіху для кожного.
   Учасники семінару ознайомилися з можливостями та функціоналом інтерактивної віртуальної дошки Google Jamboard.  
   На завершення зустрічі організатори отримали  зворотній зв'язок за допомогою сервісу Mentimeter.
 

 

  

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark