Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 38 гостей.

Карта сайту

Постійно діючий семінар для новопризначених керівників закладів загальної середньої освіти міста Харкова

Теги: Методична робота

 17 жовтня 2023 року Департаментом освіти та Центром професійного розвитку педагогічних працівників Харківської міської ради на базі ліцею № 36 проведено семінар за темою «Вимоги до порядку проведення атестації педагогічних працівників згідно нового Положення: теоретичний та практичний аспекти. Сертифікація» для 47-ми новопризначених керівників закладів загальної середньої освіти міста.

   Метою семінару  визначено підвищення фахової компетентності керівників закладів загальної середньої освіти з питань організації та проведення цьогорічної атестації педагогічних працівників. Під час проведення семінару актуалізовано низку нововведень у порядку проведення атестації педагогічних працівників відповідно до норм чинного Положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом МОНУ від 09.09.2022 № 805.
   На захід була запрошена Повойко І. О., завідувач сектору роботи з експертами управління Державної служби якості освіти у Харківській області,   яка виступила з доповіддю «Сертифікація – генератор якісних змін у системі освіти» та вказала переваги сертифікації під час проходження атестації педагогічних працівників.
   Працівники Харківського центру професійного розвитку ознайомили учасників семінару з особливостями алгоритму проведення атестації та оформлення атестаційної документації.  Особлива увага спікерів зверталась на зміни, внесені до Положення щодо процесу атестації, його осучасненню, умовам, порядку і строкам  проведення атестації,  розширенню  повноважень атестаційної комісії 1 рівня щодо присвоєння (підтвердження) кваліфікаційних категорій і педагогічних звань тощо. 
   За допомогою тестування, що було запропоновано учасникам семінару після теоретичної частини семінару,  виявлено високий рівень теоретичних знань керівників з даної теми. 
   Практичний та презентаційний блоки були представлені адміністрацією комунального закладу «Харківський ліцей № 36 Харківської міської ради». 
   Секретами організаційних умов проведення атестації педагогічних працівників поділилася Малахова А. А., заступник директора ліцею. 
   Ричкова Л. В., директор, кандидат педагогiчних наук, доцент, учитель-методист презентувала  роботу закладу «Сучасний поступ Харківського ліцею № 36», ознайомила присутніх із системою роботи закладу, розповіла про власні управлінські лайфхаки. 
   Семінар викликав велику зацікавленість керівників шкіл, його учасники отримали відповіді на актуальні запитання.
 

 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark