Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 1 гость.

Карта сайту

Спільнодія в освіті: освітні діалоги.

Теги: Загальні

 Освітяни Харкова на запрошення Департаменту освіти і науки Києва відвідали столицю з метою обміну досвідом з колегами щодо реалізації концепції профільної освіти в старшій школі, створення безпечного освітнього простору та організації освітнього процесу в умовах воєнного стану.

   Дев’ять керівників закладів освіти Харкова разом з директором Департаменту Ольгою Іванівною Деменко за два дні, проведені у Києві, обмінялись з колегами інноваційними освітніми та управлінськими технологіями в рамках проєкту «Освітні діалоги».
   А ще - говорили про наболіле... про те, що освіта переживає один із найважливіших викликів за час свого існування: впровадження реформи в умовах війни. Про роботу під час постійних повітряних тривог, блекаутів, відключення інтернету та болісних втрат - всього того, що забирає багато сил та ресурсу. Але попри все освітній процес триває, а вчителі продовжують навчати дітей. І це справді дивовижно.
   Освітяни Харкова поділилися світлинами вщент зруйнованих шкіл та садочків. Але з гордістю і надією на краще розповіли про метросадочки, метрошколу та першу в Україні підземну школу. Визначили, що укриття для нас вже давно не територія страху, а територія розвитку та захисту.
   Говорили про освітні втрати та шляхи їх компенсації, сучасні тенденції підвищення якості освіти та перспективи оновлення освіти в повоєнну добу.
   Харківська делегація відвідала київські школи, авіаційно-космічний центр КПДЮ (освітній хаб) позашкілля, Київський палац дітей та юнацтва. Столичні колеги ділилися досвідом реалізації інноваційних проєктів, створення безпечних умов навчання. Організації роботи з військово-патріотичного виховання, формування української національної та громадянської ідентичності дітей та підлітків тощо.
   Разом освітяни прийшли до висновку, де б ми не працювали: у Києві чи першій столиці, - у нас багато спільного. Наші вчителі працюють для дітей й заради них. А ще - наші школи стали осередками підтримки громади, де вчителі волонтерять, готують та роздають обіди, підтримують тих, кого війна вигнала з дому.
   Дякуємо ЗСУ за можливість сіяти розумне, добре, вічне. Все буде Україна!

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark