Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 57 гостей.

Карта сайту

Святкування 140-ої річниці з дня заснування однієї з найстаріших шкіл міста Харкова - гімназії № 6

Теги: Загальні

19 квітня 2011 року о 17.00 в приміщенні Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка відбулось святкування 140-ої річниці з дня заснування однієї з найстаріших шкіл міста Харкова - гімназії № 6 (директор - Зуб Леся Михайлівна).
   Зі стін гімназії вийшла ціла плеяда талановитих і неординарних харків'ян таких як Алчевська Х.А., Гурченко Л.М., Даниленко В.Я., Жданов А.А., Калашник М.В., Литвинов А.І., Проскурін А.М., П'ятикоп В.А., ін. Випускником гімназії і почесним гостем святкування був голова Харківської обласної державної адміністрації Добкін М.М. Серед почесних гостей заходу також були Харківський міський голова Кернес Г.А., заступник голови ХОДА Ландсман В.А., начальник головного управління освіти і науки Шаповал Р.В., директор Департаменту освіти Харківської міської ради Деменко О.І., депутати Харківської міської ради, ректори ВНЗ, голови адміністрацій районів міста, випускники різних років. Гімназія-ювіляр з нагоди 140-ї річниці з дня заснування отримала в подарунок мультимедійний проектор від голови ХОДА Добкіна М.М. і сучасний комп'ютерний комплекс від Харківського міського голови Кернеса Г.А.
   Свою славетну історію навчальний заклад, що отримав назву на честь імператриці Марії Олександрівни, починає з 1866 року, коли міська дума віддала Маріїнському училищу для будівництва Бахтинський двір, де і була побудована жіноча школа. Однак першим днем народження гімназії вважається 24 травня 1870, після затвердження "Нового положення про жіночі гімназії та прогімназії", на підставі якого Харківське Маріїнське училище перетворено на гімназію № 1. З тих пір гімназія стала не тільки свідком, а й безпосереднім учасником життя міста. Переживши першу світову війну, в 1919 році гімназія № 1 припинила своє існування і відновила роботу тільки в 1923 році, але вже як школа № 6. Після звільнення Харкова від німецько-фашистських загарбників школа почала своє відновлення з руїн разом з рідним містом, пройшовши шлях від жіночої гімназії (1943 р.), що готує вчителів початкових класів (1945-1951рр.) до Харківської гімназії № 6 (2005). З 2000 року при гімназії почали функціонувати жіночі класи.
Гімназія перебуває в постійному пошуку нових форм і методів роботи. Створена ефективна система науково-методичної роботи. У гімназії працюють досвідчені вчителі, майстри своєї справи, задіяні викладачі ВНЗ, запроваджуються 22 авторські програми. Така робота отримала неодноразове визнання і високу оцінку: лауреат Всеукраїнського конкурсу в номінації "Інновації у виховному процесі" (2006) та громадської акції "Флагмани освіти і науки України" (2010), грамота Харківського міського голови "Краща школа - 2009". Учні гімназії - постійні переможці районних, обласних, Всеукраїнських олімпіад з гуманітарних дисциплін. За останні 5 років 100% випускників вступають до вищих навчальних закладів. Профіль гімназії - українська та іноземні мови. Крім англійської мови, що вивчається поглиблено з першого класу, в 5 класі вводиться друга іноземна мова: німецька або французька (за вибором), з 8 класу – третя. Латинська, польська, італійська, японська, китайська мови вивчаються факультативно. Спецкурси та факультативи спрямовані на мовну підготовку гімназистів: технічний переклад, ділове спілкування, англійська література та література США, мовна підготовка працівників середньої ланки в області бізнесу для спільних підприємств і інофірм, поглиблений курс фізики, прикладна економіка, британський етикет. Учні мають можливість отримати "Мовний диплом" з правом навчання у ВНЗ Німеччини. Гімназія співпрацює з вищими навчальними закладами, підтримує тісні взаємини з численними навчальними закладами США, Великобританії, Німеччини, Польщі.

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark