Статистика сайту

Сейчас на сайте 1 пользователь и 24 гостя.

Карта сайту

Міський семінар-практикум з питань профільного навчання

Теги: Загальні

 27 лютого 2015 року на базі Науково-методичного педагогічного центру Департаменту освіти відбувся міський семінар-практикум для методистів методичних центрів управлінь освіти адміністрацій районів Харківської міської ради, заступників директорів з навчально-виховної роботи опорних загальноосвітніх  навчальних закладів системи допрофільної підготовки та профільного навчання за темою: «Соціальна і практична спрямованість освітнього процесу в профільній школі».

У роботі семінару взяла участь академік Академії наук вищої школи України, доктор соціологічних наук, професор, зав. кафедрою соціології Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Сокурянська Л.Г., яка познайомила учасників семінару з результатами соціологічного дослідження ціннісних орієнтацій та життєвих практик старшокласників у контексті соціальної спрямованості навчання.

Семінар дав можливість розкрити перед учасниками семінару зміст соціальної і практичної спрямованості профільного навчання через обґрунтування його відповідності структурі освітніх та життєвих установок старшокласників. 

Під час семінару були розглянуті особливості проведення навчальних практик як інтегруючого компонента особистісно-професійного становлення учня, способи організації методичного супроводу впровадження в процес навчання старшокласників методу проектів та дослідницької діяльності з профільного предмету. 

За допомогою рефлексивної технології «Мішень» обговорено ре-зультати семінару-практикуму. 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark