Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 10 гостей.

Карта сайту

Візит дружини Президента України Марини Порошенко до школярів Харкова

Теги: Загальні

 7 вересня 2017 року дружина Президента України М.А. Порошенко відвідала Харківську загальноосвітню школу №124 з інклюзивною освітою. 

   В ході візиту до школи Марина Анатоліївна Порошенко зустрілася з дітьми учасників АТО, яким передала «Книгу Миру». «Ця книга вже має побажання 14 регіонів, а сьогодні Харківщина - це 15 регіон. Для нас дуже цінно, що харків'яни відчули всю відповідальність за країну, тому що Харківщина дуже близька до лінії фронту, і стали на захист рідної землі, вони вистояли, вони зберегли мир», - сказала Порошенко. Діти вклеїли фото своїх сімей і написали свої побажання Україні, якою вони хочуть бачити її в майбутньому. 
   Харківщина стала шостим регіоном України, який долучився до участі в експериментальному проекті Благодійного фонду Порошенка «Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації». Як учаснику проекту Фонду М.А. Порошенко передала Харківському регіону дизайн-проект медіатеки (сучасна бібліотека) і ресурсної кімнати для реалізації в інклюзивних школах області. 
   У свою чергу директор Департаменту освіти Ольга Іванівна Деменко запевнила, що місто реалізує ці проекти. Ресурсні кімнати вже в наступному році повинні з'явитися у всіх школах з інклюзивною освітою. А проект медіатек в місті ще вивчать і теж впровадять на практиці. «Медіатека - це цікаво, сучасно. Потрібні нові підходи в освіті, тому цю ідею ми будемо вивчати. І Харків як місто, яке першим впроваджує все найновіше, реалізує ці проекти», - підкреслила О.І. Деменко. Вона нагадала, що ще торік у Харкові було дві школи з інклюзивними класами, а цього року їх уже вісім. У 19 класах навчаються 36 дітей з особливими потребами, за кожним з яких закріплений вчитель, який їм в усьому допомагає. Всього в Харкові здобувають освіту понад тисячу дітей з особливими потребами. Частина з них проходить індивідуальне навчання, частина - дистанційне. Але таких дітей, які вчаться жити в колективі однолітків, стає більше. Діти, які навчаються з ними в одному класі, розуміють, що всі вони однаково улюблені і талановиті, вони стають гуманнішими і добрішими», - підкреслила Ольга Іванівна.
 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark