Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 52 гостя.

Карта сайту

Відкриття меморіальних дошок на фасадах навчальних закладів

Теги: Загальні

 Напередодні Дня захисника України у двох харківських школах відкрито меморіальні дошки героям, які віддали своє життя за Україну. Акція ініційована ГО «Всеукраїнське об'єднання рідних зниклих безвісти та загиблих захисників України» та ГО «Східний корпус» за підтримки Харківської міської ради та Харківської обласної державної адміністрації. 

   11 жовтня на фасаді гімназії № 82 Слобідського району урочисто увічнена пам'ять випускника Лобова Сергія Миколайовича.
   Сергій з 1995 по 2005 рік навчався в гімназії № 82. З 2005 по 2010 рік – курсант факультету військової підготовки НТУ «ХПІ», який закінчив із відзнакою.
   Майор Лобов командував ротою 74-го окремого розвідувального батальйону, загинув 18 червня 2016 року у районі смт Луганського Донецької області. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Сергій Лобов нагороджений посмертно орденом Богдана Хмельницького III ступеня. 
   12 жовтня відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки Плоходьку Руслану Володимировичу, випускнику загальноосвітньої школи № 128 Московського району.
   Руслан з 1982 по 1988 рік навчався в загальноосвітній школі № 128. У 1993 році вступив до Харківського інституту військово-повітряних сил імені Івана Кожедуба. Служив у 16-й окремій бригаді армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних сил України. Командир вертолітної ланки.
   Підполковник Руслан Плоходько загинув 2 травня 2014 року. Указом Президента України № 631/2014 від 2 серпня 2014 року «За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України» нагороджений орденом Богдана Хмельницького I ступеня (посмертно).
   На честь Руслана Плоходька названо вулицю в Московському районі. 
 

 

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark