Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 15 гостей.

Карта сайту

32-й Міжнародний турнір юних фізиків (IYPT)

Теги: Загальні

 У Варшаві в ці дні проходить міжнародний турнір юних фізиків, у якому беруть участь і учні Харкова. 

  Представляє Україну на турнірі, як і в минулому році, команда Харківського ліцею № 161 «Імпульс» – переможець національного відбору ‒ Всеукраїнського турніру юних фізиків.
   До складу харківської команди в цьому році увійшли п'ятеро учасників – Володимир Мащиць, Семен Кононенко, Ілля Шкірко, Ілля Хорошко, Дар'я Гончар.
   Турнір вважається одним з найскладніших наукових конкурсів у світі. Міжнародний оргкомітет публікує 17 завдань за рік до змагання, часто для їх розв`язання потрібне знання суміжних дисциплін. Під час підготовчого періоду учасники проводять експерименти, розбирають теорію, консультуються у експертів і готують доповідь, яка презентується на самому турнірі.
   У ході змагань проводяться дискусії, які називаються «фізичними боями». Кожна команда під час олімпіади по черзі виступає в одній з чотирьох ролей: доповідача, опонента, рецензента і спостерігача. Після п'яти відбіркових боїв визначаються фіналісти, які беруть участь у заключній дискусії.
   У минулому році команда учнів Харківського ліцею №161 «Імпульс» отримала срібну медаль в півфіналі турніру, який проходив в Пекіні (Китай).
   Цьогорічні інтелектуальні змагання пройдуть з 6 по 13 липня.
   Бажаємо команді юних фізиків перемоги.
 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark