Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 10 гостей.

Карта сайту

Шкільна бібліотека – стратегічний партнер освіти

Теги: Загальні

 27 лютого 2020 року на базі Харківської загальноосвітньої школи-інтернат № 14 проведено семінар для методистів з бібліотечних фондів та шкільних бібліотекарів закладів освіти міського підпорядкування «Шкільна бібліотека – стратегічний партнер освіти.»

   Учасники семінару проаналізували потенційні можливості шкільних бібліотек на етапі реформування та повного перезавантаження системи освіти, намітили основні напрями діяльності шкільних бібліотек з популяризації читання.
   У роботі семінару взяла участь Лупіцька В.М., завідуюча сектором прогнозування та інновацій Харківської обласної бібліотеки для дітей, яка познайомила учасників семінару з роллю читання у соціокультурному просторі дитинства.
   Під час практичного блоку переможці обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека – 2020» у номінації «Шкільна бібліотека – територія читання» (Лунячек Н.О., заступник директора, Романенко Н.А., завідувач бібліотекою та Штонда О.О., учитель інформатики Харківського технічного ліцею № 173) та лауреат конкурсу у номінації «Медіакультура в бібліотечному просторі» Жукова І. Ю., завідувач бібліотеки Харківського ліцею № 89  ознайомили учасників семінару з роллю медіаосвіти в роботі з читачами сучасних бібліотек та як залучити учнів до активного читання.
   Не залишилися поза увагою й форми роботи шкільної бібліотеки з учнями початкових класів, які навчаються за нетиповими освітніми програмами. Своїм досвідом роботи поділилася Греченіна Т.І., завідувач бібліотеки ЗОШ № 103.
   Завершився семінар виступом Нікітіної О.В., завідувача бібліотеки школи-інтернату № 14 «Наша медіотека – простір для творчого розвитку кожного учня». 
 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark