Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 61 гость.

Карта сайту

Підсумки міського конкурсу «Харків очима небайдужих дітей»

Теги: Загальні

 Цьогоріч проведено 10-й, ювілейний міський конкурс дитячих проєктів «Харків очима небайдужих дітей». На районні етапи змагання надано 315 проєктів, до створення яких залучено 6125 школярів. 79 кращих ініціатив, для реалізації яких задіяно 1485 учнів, представлено на міський етап. 

Міський конкурс проводився у два тури: у 1 турі проєкти учасників оцінювалися членами журі заочно, у 2 (очному) турі школярі захищали свої волонтерські, соціальні, дослідницькі, творчі та прикладні учнівські проєкти. 
   Учні 3-4-х класів презентували свої ініціативи в номінації «Харків – місто щастя та добра». Учні 5-6-х класів – у номінації «Харків – мої крила». 
22 червня переможці міського конкурсу учнівських проєктів «Харків очима небайдужих дітей» під час квесту «Подорож рідним містом» презентували 21 ініціативу вихованцям табору «Барвінок» Харківської спеціалізованої школи № 162.
   Переможців конкурсу проєктів та учасників квесту-подорожі привітав секретар Харківської міської ради Ігор Терехов. «Є дуже цікаві та важливі для міста проєкти на теми безпеки, розвитку інфраструктури, екології. Я вражений знаннями дітей та їхнім прагненням зробити наше місто кращим. Багато проєктів мають право на життя. Звичайно, їх потрібно доопрацювати, але це – майбутнє Харкова», – зазначив Ігор Олександрович.
Кращі проєкти були представлені на тематичних локаціях. На вихованців табору, які отримали маршрутні листи, завдання та вирушили в подорож, чекали креативні ініціативи однолітків, цікаві зустрічі та захопливі майстер-класи.
   У «Парку зустрічей» («Інтелектуальний парк», «Харків – ретро. Харків – модерн», «Харків – зелене місто. Фіто – QR-коди», «Центр послуг для тварин «Дружок») школярі ознайомилися з роботою незвичайного годинника, що символізує об'єднання минулого, сьогодення та майбутнього нашого міста, на глобусі світу визначили місце Харкова та означили його пам’ятки й цікаві місця, розглянули макет готелю майбутнього для тварин, за допомогою QR-кодів спробували знайти інформацію про особливості рослин, що прикрашають сквери та парки нашого міста. 
   Автори чотирьох проєктів «Альтанки здоров’я» («Екологічно збалансоване харчування сучасних дітей», «Ми за корисні сніданки», «Від А до Я про здорове життя», «Харків – best city all year round») нагадали школярам, що здоров'я – найвища цінність, яку не можна купити, та спробували навчити своїх однолітків берегти його. 
«Каскад цифрових ініціатив» був представлений 4-ма проєктами («Харків: бачимо, відчуваємо, любимо», «Топ-10 незвичайних музеїв Харкова», «Безпека дітей в інтернеті», виконаними з використанням сучасних цифрових технологій. Відвідувачі табору здійснили онлайн-екскурсію 10-ма незвичайними музеями нашого міста, зіграли в захопливу комп'ютерну гру про безпеку в інтернеті. 
 На «Стадіоні розваг» («Помічник шкільного офіцеру поліції», «Розумний світлофор», «#Кібербулінг_Фейки_Шахрайство», «Харків дивовижний. Kharkiv is amazing») відвідувачі табору ознайомилися з інноваційною моделлю світлофора на сонячних батареях, дізналися, у чому полягають обов'язки шкільного офіцера поліції, як протистояти кібербулінгу та змістовно й цікаво організувати своє дозвілля. 
   «Майдан символів» («Сонях. Воля. Україна». «Миру й злагоди», «Лялька-мотанка – народна іграшка») захопив учасників майстер-класами з виготовлення ляльки-мотанки, соняшника різними техніками та кодування свого імені у вишивці. 
   3 проєкти, об'єднані ідеєю краси та творчості, було презентовано на «Алеї мистецтв» («Харків – місто найкраще у світі», «Апсайклінг: врятуємо Землю своїми руками», «Український вінок – оберіг мого народу»). Учасники майстер-класів долучилися до створення харківського календаря, сплели справжній український віночок за всіма етнічними канонами та ознайомилися з технікою декупажу. 
   Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов вручив авторам кращих учнівських ініціатив подарунки. 
  

    Фотозвіт

Перейти вгору Share/Save/Bookmark