Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 42 гостя.

Карта сайту

Міська серпнева педагогічна рада педагогічних працівників Харкова

Теги: Загальні

 27 серпня в приміщенні ККЗ «Україна» проведена міська педагогічна рада «Про підсумки розвитку освіти Харкова у 2020/2021 навчальному році та пріоритетні завдання на 2021/2022 навчальний рік в умовах трансформації національної системи освіти».

   Педагогічна рада об’єднала 1700 учасників, серед них – виконувач обов’язків Харківського міського голови Ігор Терехов, депутати Харківської міської ради, керівники профільних департаментів та управлінь Харківської міської ради, ректори закладів вищої освіти, керівники та педагогічні працівники закладів освіти Харкова всіх типів і форм власності, представники Міської батьківської ради та учнівського самоврядування.
   Перед початком засідання міської педагогічної ради представлено відео «Найважливіші освітянські заходи 2020/2021 навчального року». 
   Виконувач обов’язків Харківського міського голови Ігор Терехов привітав педагогів міста з початком нового навчального року, відзначив, що освіта Харкова утримує лідерські позиції в Україні щодо створення умов для забезпечення якості освіти та акцентував увагу на питаннях, пов’язаних із турботою міської влади про сучасне та майбутнє дітей та ініціював підвищення надбавки педагогам за престижність праці на рівні не менше 15% від посадового окладу. Також у новому навчальному році будуть підвищені розміри стипендії Харківського міського голови «Обдарованість» та стипендії Харківської міської ради «Кращий учень навчального закладу»: «Хочу внести ініціативу щодо підвищення з 1 вересня стипендії «Обдарованість» до 1 тисячі гривень на місяць, а стипендії «Кращий учень навчального закладу» – до 800 гривень. Упевнений, що це ще більше допоможе нам заохотити розумних, талановитих, ініціативних і спортивних дітей в їхньому підкоренні нових вершин і досягненні високих цілей», – зазначив Ігор Терехов.
   Виконувач обов’язків Харківського міського голови відзначив Почесними грамотами Харківської міської ради та Подяками Харківського міського голови кращих педагогів міста.
   Директор Департаменту освіти Харківської міської ради Деменко  О.І. ознайомила присутніх з основними здобутками освіти Харкова у  2020/2021  навчальному році та визначила ряд важливих питань організації ефективної діяльності закладів освіти щодо навчання, розвитку й  виховання дітей та учнівської молоді в умовах трансформації національної системи освіти.
   У виступі Бабаєва В.М., голови ради ректорів закладів вищої освіти Харківської області, ректора Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова визначено основні напрями залучення талановитої молоді до науки, підтримки юних науковців у межах моделі Національного технопарку з підвищення якості освіти, розвитку інтелектуальної еліти міста та співпраці закладів вищої освіти з Департаментом освіти.
   Представники Міської батьківської ради та лідери ХМОУС у своїх виступах розглянули питання розширення можливостей партнерства влади, педагогів, батьків, громадськості та учнівського самоврядування.
 
 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark