Статистика сайту

Сейчас на сайте 0 пользователей и 43 гостя.

Карта сайту

Науково-практичний семінар-нарада «Національний освітній технопарк з підвищення якості освіти: від моделі до втілення»

Теги: Загальні

 24 вересня 2021 року в Харкові відбувся Науково-практичний семінар-нарада «Національний освітній технопарк з підвищення якості освіти: від моделі до втілення».

   У заході взяли участь представники Міністерства освіти і науки України, Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, Департаменту освіти Харківської міської ради, управлінь освіти адміністрацій районів Харківської міської ради, керівники закладів освіти. Вони обговорили шляхи побудови моделі Національного освітнього технопарку з підвищення якості освіти на Харківщині, яку влітку презентував міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час Всеукраїнської стратегічної сесії «Освіта України – 30» у Харкові. 
  Директор Департаменту освіти Ольга Іванівна Деменко представила модель реалізації одного з хабів технопарку – «Освіта. Наука. Особистість» – і зазначила, що Харків демонструє зразок консолідації влади, громадськості, батьків та педагогічної спільноти щодо забезпечення якості освіти, а синергія шкіл та університетів міста сприяє залученню учнів до науки та створює умови для успішного розвитку особистості й формування майбутньої інтелектуальної еліти. «Упевнена, що високий професіоналізм і самовіддана робота педагогів вищої та середньої школи, реалізація спільних проєктів, спрямованих на розвиток учнівських здібностей та обдарувань, дозволять нам у майбутньому зробити все, щоб молодь примножувала славу нашого міста як освітнього центру країни», –підкреслила Ольга Іванівна.
   Під час семінару була презентована дорожня карта створення й функціонування Національного технопарку з підвищення якості освіти на Харківщині в межах експерименту «Створення й упровадження моделі Національного освітнього технопарку з підвищення якості дошкільної та загальної середньої освіти за участю закладів освіти, що працюють за науково-педагогічним проєктом "Інтелект України"».
   Заклади загальної середньої освіти Харкова та Харківської області, які беруть участь у науково-педагогічному проєкті «Інтелект України», стануть першими, на базі яких упроваджуватиметься модель Національного освітнього технопарку. 
 

 

         

 

 

 

 

Перейти вгору Share/Save/Bookmark